Echografie wat is dat?

Echografie maakt eventuele afwijkingen aan het bewegingsapparaat zichtbaar. Dit gebeurt met geluidsgolven. Echografisch onderzoek is vooral geschikt om gewrichten, spieren, pezen en slijmbeurzen te bekijken.


Echografie | Echomaster | Fyzzio

Echografie | Fysiotherapie | Schouder | Fysio Centrum Kamminga

Echografie hoe werkt het?

Bij echografisch onderzoek wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven die niet te horen zijn. Deze golven worden met het echoapparaat uitgezonden. De golven worden teruggekaatst door de weefsels. Het apparaat zet de teruggekaatste golven direct om in beelden. Deze beelden zijn dan te zien op het scherm van de computer en worden dan door onze fysiotherapeut met jou besproken.

Wanneer wil je een echo laten maken?

Wanneer je al langer klachten hebt of wanneer je net een blessure hebt opgelopen, kan de fysiotherapeut ervoor kiezen om een echo te maken om zijn vermoedens vanuit het intakegesprek of het lichamelijk onderzoek te bevestigen. Ook kan een arts specifiek vragen om een echo.

Klik hier voor het maken voor een afspraak.

Gerelateerde pagina’s: sportfysiotherapie

Toepassing bij welke klachten?

Voorbeelden waarbij echografie wordt gebruikt zijn: afwijkingen aan de achillespees, een tenniselleboog en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder). Daarnaast zijn ook spierblessures, hielspoor of een aanwezige slijmbeursontsteking op een echo zichtbaar. Door een snellere diagnose van (sport)blessures is de kans op herstel groter en kan de duur van de herstelperiode verkleind worden.

Zie ook indicaties shockwave

Echografie in Hengelo of Delden?

Op onze locatiepagina's vind je onze locaties in Hengelo of Delden.