Psychosomatische fysiotherapie wat is dat? 

Lichaam en geest, een onafscheidelijk duo. Bij gezondheidsklachten zonder duidelijk lichamelijke oorzaak wordt er vaak al snel gedacht aan een psychisch probleem. Terwijl er toch duidelijk lichamelijke klachten zijn. Veel mensen vinden dit verwarrend en gaan van arts naar arts om antwoord te krijgen op hun vragen. Vaak zonder bevredigend resultaat.

In dit soort situaties kan de hulp van onze psychosomatisch fysiotherapeut een groot verschil maken.


Psychosomatische Fysiotherapie | Fysio Centrum Kamminga | Hengelo & Delden

Psychosomatische Fysiotherapie uitleg | Fysio Centrum Kamminga | Hengelo & Delden

Psychosomatische fysiotherapie bij welke klachten?

Psychosomatische fysiotherapie is geschikt voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, waarbij sprake is van:

  • chronische pijnklachten of (te) lang aanhoudende klachten
  • onverklaarde klachten
  • depressie en/of angststoornissen
  • burn-out

Psychosomatische fysiotherapie hoe werkt dat?

Onze psychosomatisch fysiotherapeut helpt je weer in evenwicht te komen, onder andere door middel van oefeningen. Afhankelijk van je hulpvraag, het gesprek en het onderzoek, worden de doelen van de behandeling bepaald en wordt samen met jou een therapieplan opgesteld. Je leert hoe jouw lichaam werkt en hoe je daar zelf invloed op hebt. Je leert jouw lijf te begrijpen en de therapeut helpt je een gezonde levensstijl te ontwikkelen en toe te passen. Het doel van de behandeling kan bijvoorbeeld zijn: veranderen van de factoren die de klacht in stand houden, toepassen van ontspanningsvaardigheden, verbeteren van ademhaling of adempatroon, verhogen van jouw algehele belastbaarheid en het aanvoelen en respecteren van lichamelijke en psychische grenzen.

Specialist in de behandeling van psychosomatische klachten

Geregistreerde psychosomatische fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten die samenhangen met stress en klachten als pijn en vermoeidheid waarvoor geen direct lichamelijke oorzaak kan worden gevonden. Vaak is er dan sprake van 'psychosomatische klachten: lichamelijke klachten waarbij psychische en sociale factoren een rol spelen. Meer dan de 'gewone' fysiotherapeut heeft de psychosomatisch fysiotherapeut aandacht voor zowel de geestelijke als de lichamelijke aspecten die het welzijn van mensen beïnvloeden. Vaak blijkt dat er sprake is van een verstoring van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid en tussen spanning en ontspanning.

Klik hier voor het maken van een afspraak.

Psychosomatische fysiotherapie in Hengelo of Delden?

Op onze locatiepagina's vind je onze locaties in Hengelo of Delden.