Artrose wat is dat?

Naar schatting heeft 20 procent van de Nederlanders van vijftig jaar of ouder last van artrose. Artrose treedt op door afbrokkeling van het kraakbeen, dit is het gevolg van veelvuldige alledaagse belasting op de gewrichten. Er wordt veelal gedacht dat er niks aan te doen is. Genezing is vooralsnog niet mogelijk, maar er is wel degelijk iets aan te doen.


Fysiotherapie | Behandeling | Training | Fysio Centrum Kamminga | Hoe ziet een behandeling eruit?

Door middel van training in een groep onder begeleiding van een fysiotherapeut leert u op een verantwoorde manier te bewegen. Zo zal u zich minder stijf voelen en een betere conditie krijgen. Onder andere door oefentherapie worden de spieren versterkt en het uithoudingsvermogen verbeterd. Zo zal bewegen makkelijker gaan, belangrijk is wel om naast de oefentherapie veel zelfstandig te blijven oefenen en bewegen. Binnen de praktijk maken wij gebruik van een wetenschappelijk onderbouwd Artrose-programma. Dit programma is ontwikkeld specifiek voor artrose klachten. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat dit programma een positief effect heeft op de kwaliteit van leven.

Binnen Fysio Centrum Kamminga is er de mogelijkheid om een traject van 2 ½  maand te volgen binnen de Artrose groep, deze groep is voor mensen met knie en/of heup artrose. U traint dan samen met andere mensen met artrose onder begeleiding van een fysiotherapeut. Deze trainingen zijn twee keer in de week op de locatie Hart van Zuid.

Deze zorg wordt vergoed uit de basisverzekering. Omdat de 12 behandelingen vanuit de basisverzekering worden vergoed, vallen ze hiermee onder het eigen risico van de verzekerde. Hiervoor is wel een verwijzing van de huisarts of specialist nodig (graad 3 of 4 artrose).

Traject

Vóór de start van het traject vindt er een intake plaats bij een van onze fysiotherapeuten, die bepaalt samen met u of u in aanmerking komt voor het traject. Na het invullen van het aanmeldformulier en de verwijzing van de huisarts of specialist kunt u starten met het traject. Gedurende deze 2 ½ maand, gaat u 8 weken lang, 2x per week trainen in een groep, hierbij krijgt u gerichte oefeningen.

Geïnteresseerd? Maak dan een afspraak bij een van onze therapeuten! Op ons locatiepagina vind je onze contactgegevens.

Kosten

Vanuit de basisverzekering heeft u voor artrose recht op 12 behandelingen oefentherapie gericht op knie en/of heup artrose (dat is 8 weken groepstherapie, 1 intake, 2 educatielessen en 1 eindgesprek).

Locatie

  • Hengelo Hart van Zuid (Langelermaatweg)

Naast de voorwaarden hier vermeld zijn de algemene huisregels van Fysio Centrum Kamminga op elk moment van toepassing. U kunt deze krijgen aan de balie of vraag uw fysiotherapeut om een exemplaar.

Algemene voorwaarden

  • Om deel te kunnen nemen aan de artrose groep dient u een verwijzing van uw huisarts of specialist te hebben waarop staat vermeld dat u graad 3 of 4 artrose heeft van de heup en/of knie.
  • Bij aanmelding dient u zich te identificeren met een rechtsgeldig document.
  • U dient bij verhindering van een afspraak 24 uur vóór de afgesproken behandeltijd af te zeggen. Anders zijn wij genoodzaakt de kosten voor de behandeling in rekening te brengen. Bij geen gehoor kunt u een bericht inspreken. Afmelden kan ook (minimaal 24 uur van tevoren) per mail (info@fysiocentrumkamminga.nl).
  • Bij het gebruik van materialen en toestellen van Fysio Centrum Kamminga verzoeken wij u sportkleding en gymschoenen te dragen en na gebruik alles schoon en netjes achter te laten.
  • Indien u een mankement (defect onderdeel en/of onhygiënische situatie) constateert bij materialen en/of toestellen van Fysio Centrum Kamminga verzoeken wij u dit te melden bij iemand van Fysio Centrum Kamminga.
  • De praktijk is niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal van eigendommen in het pand of buitenterrein (auto, fiets).