Corona herstelzorg

Corona herstelzorg

Als gevolg van het Coronavirus kun je veel last houden van restklachten zoals vermoeidheid, benauwdheid of verlies van conditie en spierkracht. Wij kunnen je helpen bij je herstel. Hiervoor hebben wij een programma opgezet.

Hoe ziet dit traject eruit?

Een traject waarbij fysiotherapie, ergotherapie en diëtetiek samenwerken om aan je herstel te werken. Uit recent onderzoek blijkt dat een programma waarbij verschillende zorgverleners samenwerken het meest effectief is bij herstel na corona. Dit omdat de klachten en oorzaken hiervan uiteenlopend (kunnen) zijn. Samen met jou gaan wij aan de slag om op verantwoorde wijze de klachten en beperkingen te laten afnemen, of nog beter; te laten verdwijnen.

Ik meld me aan en dan?

Na een intake en onderzoek bij de fysiotherapeut volgt een intake bij de ergotherapeut en diëtist. Waar de fysiotherapeut voornamelijk onderzoekt en werkt aan de conditie en de lichamelijke belasting, werkt de ergotherapeut aan de balans tussen belasting en belastbaarheid en de diëtist geeft adviezen over de beste voeding. Hiermee kunnen we een compleet, uitgebalanceerd en verantwoord programma aanbieden voor het beste herstel.

Voorwaarden vergoeding herstelzorg

-De huisarts of medisch specialist bepaalt welke zorg nodig is. Het is niet noodzakelijk dat iemand positief is getest op het coronavirus. Het is ook niet noodzakelijk dat iemand in het ziekenhuis opgenomen is geweest. De huisarts of medisch specialist stelt vast of er (waarschijnlijk) sprake is geweest van COVID-19 en of de patiënt deze zorg moet krijgen.

-Er moet een verwijzing van de huisarts en specialist ( meestal de longarts) worden overlegd.

– Na verwijzing moet de eerste behandelsessie binnen 1 maand plaatsvinden.

– Akkoord gaan met deelname medisch-wetenschappelijk onderzoek. Je geeft toestemming om gegevens over jouw gezondheid en behandeling te delen met de onderzoekers.

Informatiebrief over de voorwaarden die gelden bij paramedische herstelzorg na COVID-19 .

Vergoeding

De herstelzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit telt mee voor jouw eigen risico.

Wat wordt vergoed voor de eerste 6 maanden?

50 behandelingen fysiotherapie, 10 uur ergotherapie en 7 uur diëtetiek.

 

De uitvoering van het programma is een samenwerking tussen Fysio Centrum Kamminga en In Balans de ergotherapeut mag u zelf kiezen, deze hebben wij niet inpandig.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op, via de website of via 085-7732188

Bronnen:

https://www.zorginstituutnederland.nl/Verzekerde+zorg/paramedische-herstelzorg-na-covid-19

Klik hier voor meer informatie voor verwijzers