De Rug Groep wat is dat?

Ervaar je regelmatig een zeurende pijn in de rug? Een stijf gevoel na lang zitten of toenemende pijn bij bepaalde houdingen of bewegingen? Dan is de Rug Groep iets voor je!


Rug Groep | Fysio Centrum Kamminga Hengelo & Delden

Rug Groep | Fysio Centrum Kamminga Hengelo & Delden

In de Rug Groep train je 1x per week in een groep van minimaal 4 en maximaal 8 personen. Je krijgt oefeningen gericht op het versterken van de rug. Dit gebeurt onder begeleiding van een fysiotherapeut op de locatie Hart van Zuid. Hierbij wordt er een persoonlijk oefenschema opgesteld.

Naast het uur dat je komt trainen in de Ruggroep biedt Fysio Centrum Kamminga ook de mogelijkheid om zelfstandig te komen sporten binnen de openingstijden op locatie Hart van Zuid. Zie onderstaand voor de openingstijden en voorwaarden.

Rug Groep

 • Traject van 3 maanden. 1x per week een vast uur
 • Mogelijkheid om te komen sporten in de oefenzaal.
 • Na deze 3 maand kun je eventueel doorstromen naar FysioSport (+).

Kosten

Rug Groep €42,50 per maand.

Bij een Rug Groep abonnement wordt eerst in een afspraak een kennismaking (screening en intake) gedaan door de fysiotherapeut, die vervolgens gaat bekijken of je een geschikte kandidaat voor de Ruggroep bent. Deze behandelingen kunnen in sommige gevallen worden gedeclareerd bij je zorgverzekeraar.

Locaties en tijden

Meld je aan voor de wachtlijst. 

Locatie: Hart van Zuid (Langelermaatweg)

Maak een afspraak bij een van onze therapeuten!

Algemene voorwaarden

Naast de voorwaarden hier vermeld zijn de algemene huisregels van Fysio Centrum Kamminga op elk moment van toepassing. Je kunt deze krijgen aan de balie of vraag je fysiotherapeut om een exemplaar.

 • Sporten (deelnemen) aan een van de abonnementen is alleen mogelijk met toestemming en een schema van één van de fysiotherapeuten van Fysio Centrum Kamminga.
 • Tijdens onze openingstijden is de oefenzaal toegankelijk voor deelnemers van de Ruggroep, mits er in de praktijk iemand van Fysio Centrum Kamminga aanwezig is.
 • Bij het gebruik van materialen en toestellen van Fysio Centrum Kamminga verzoeken wij je sportkleding en gymschoenen te dragen en na gebruik alles schoon en netjes achter te laten.
 • Indien je een mankement (defect onderdeel en/of onhygiënische situatie) constateert bij materialen en/of toestellen van Fysio Centrum Kamminga verzoeken wij je dit te melden bij iemand van Fysio Centrum Kamminga.
 • De fysiotherapeuten van Fysio Centrum Kamminga hebben altijd voorrang bij het gebruik van materialen en/of toestellen in de oefenzaal, mits dit gebruik op dat moment in het belang van de fysiotherapeutische behandelingen is.
 • Indien je je aanmeldt voor een van de abonnementen ontvang je een factuur voor de betreffende maand waarin je deel wilt nemen. Betalingen van facturen dienen binnen 14 dagen na factuurdatum te zijn voldaan; dat kan per pin op de praktijk of per bankoverboeking.
 • In elke 4de week van de maand ontvang je een nieuwe factuur voor de volgende maand, door te voldoen aan betaling van die factuur kun je ook de volgende maand weer komen sporten.
 • Opzegging: Indien je de volgende maand niet meer wilt sporten, dien je dat vóór het begin van die maand door te geven. De opzegging dient per e-mail te geschieden naar info@fysiocentrumkamminga.nl. Voor degene die geen emailadres hebben is er een afmeldingsformulier verkrijgbaar bij de balie.

 De mogelijkheid te komen sporten binnen de openingstijden kan in verband met aan huis behandelingen en/of afspraken die zijn afgebeld afwijken van de genoemde openingstijden.
Fysio Centrum Kamminga kan de toegang tot de oefenzaal binnen de genoemde openingstijden niet beloven en raad aan van tevoren te bellen om te vragen of de oefenzaal toegankelijk is. Bespreek met de fysiotherapeut de dagen en tijden waarop je graag wilt komen sporten, zodat voorkomen kan worden dat je voor een dichte deur staat.

 

Openingstijden voor behandelingen

Openingstijden oefenzaal

Locatie

Hart van Zuid

(Langelermaatweg)

Hart van zuid

(Langelermaatweg)

Maandag

08.00 – 21.00

8:00 – 19:00

Dinsdag

08.00 – 21.00

8:00 – 19:00

Woensdag

08.00 – 21.00

8:00 – 19:00

Donderdag

08.00 – 21.00

8:00 – 19:00

Vrijdag

08.00 – 18.00

8:00 – 18:00

Zaterdag

09.00 – 13.00

9:00 – 13:00*

Zondag

Gesloten

Gesloten

 *openingstijden zaterdag: allen op afspraak en/of aanmelding (minimaal 24 uur van tevoren)

Let op:

Fysiotherapiebehandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Zelf dien je je poliswaarden na te lezen over de mate van vergoeding. Fysio Centrum Kamminga draagt geen verantwoordelijkheid voor je vergoeding voor fysiotherapie. De vergoeding van een behandeling fysiotherapie hangt af van je zorgverzekeraar en je aanvullende pakket. Informeer bij je eigen zorgverzekeraar. Fysio Centrum Kamminga heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Indien je aanvullende verzekering niet toereikend is voor de behandelingen, ontvang je een factuur van Fysio Centrum Kamminga over de genoten behandelingen (zie de huisregels voor de tarievenlijst).

 

Rugnetwerk Twente Fysio Centrum Kamminga Hengelo & Delden